Permanente Ontharing

Permanente ontharing met VPL

Door innovatieve research is veilige en efficiënte permanente ontharing eindelijk mogelijk!
Conventionele ontharingsmethodes zijn tijdrovend en hebben slechts een tijdelijk effect. Electrolyse, epilady, laser en harsen zijn pijnlijk en soms heeft men vervelende bijwerkingen als ingegroeide haren, littekens…
Met VPL (lichtflitsmethode) kan alle overtollige, ongewenste haar op een eenvoudige, veilige en pijnloze manier BLIJVEND verwijderd worden, bij vrouwen zowel als bij mannen.

Het nieuwste VPL-­ontharingssysteem is efficiënter en krachtiger dan andere systemen. Het rode licht gaat dieper, is het beste licht voor ontharing en het veiligst voor de huid. Met een hogere energie bereik je betere resultaten. Het ontharingssysteem ENERGIST slaagt waar andere systemen falen. Uit meerdere medische verslagen blijkt dat zelfs mensen die therapie resistent voor de beste lasers blijken te zijn, toch nog goede resultaten bekomen met ENERGIST! Je kan de beste prijs/­kwaliteit verwachten. Je voelt bijna geen pijn en de gevoelige huid kan ook behandeld worden.

Veel gestelde vragen

 • Hoe een VPL behandeling starten? >>

  Tijdens een gesprek wordt je grondig geïnformeerd en wordt er een analyse gemaakt van je huid­ en haartype. (haren niet vooraf scheren of epileren!). Je krijgt geheel vrijblijvend een prijsofferte (afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied) en je kan een proefbehandeling ondergaan op de door jou gekozen zone. Deze proefbehandeling kost slechts 20 € en wordt in mindering gebracht bij je eerste behandeling. Na 2 à 4 weken merk je dat heel wat haartjes uitvallen.

 • Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen? >>

  Het is zeer belangrijk, voor het rendement en het beste resultaat om:
  • Vanaf 4 weken voor de behandeling geen haren meer te epileren met pincet of hars, of de haren te bleken. Knippen en scheren mag echter wel!
  • De zonnebank en zon zijn verboden vanaf 2 weken voor en 2 weken na de behandeling. Indien men toch gaat zonnen, kan men de delen afdekken die zullen behandeld worden.
  • De beste en snelste resultaten worden bekomen wanneer de huid niet is gebruind door zon of zonnebank.

 • Doet het pijn? Hoelang duurt het? >>

  Elke flits duurt slechts enkele milliseconden. Soms voelt men een tintelend gevoel, maar zeker geen pijn. De behandelingsduur is vrij kort, want een groot aantal haren worden in één enkele flits vernietigd. Een bovenlip bijvoorbeeld duurt slechts enkele minuten, een onderbeen een half uurtje.

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig? >>

  Het aantal behandelingen is afhankelijk van de haarkleur, de dikte en de dichtheid van de haren en de plaats. Na slechts enkele behandelingen zijn de resultaten al excellent: uitstekend bij rug (mannen) bikini (vrouwen), gezichtshaar, onderarmen, benen,… Gemiddeld heeft men tussen de 6 à 8 behandelingen nodig.

 • ­Hoeveel tijd is er tussen de behandelingen? >>

  Het interval tussen de behandelingen varieert per zone. De behandeling in het gelaat wordt +/- om de 4 weken herhaald. Op het lichaam om de 6 à 12 weken (volgens de groeicyclus). Binnen 2 à 4 weken zullen heel wat haren uitvallen en verdwijnen.

 • ­Groeien de haren nog terug? >>

  NEEN!! De haarfollikels die met een VPL-­systeem vernietigd zijn, kunnen nooit meer haartjes produceren.

 • ­­Kunnen alle haren behandeld worden? >>

  Zwarte en donkere haren, op een lichte huid, zijn de ideale haren om te behandelen. Toch kan de intensiteit van ons toestel (veilig) ingesteld worden om ook lichtere haren en mensen met een donkere huid te behandelen. Witte en zeer blonde haren zijn spijtig genoeg (nog) niet te behandelen want licht(ontharing) wordt aangetrokken door de kleurstof van het haartje.

 • Hirsutisme (mannelijke beharing bij vrouwen) >>

  PERFECT TE BEHANDELEN DANKZIJ VPL! Bij hirsutisme is er sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar vooral mannen duidelijk haargroei hebben, zoals groei van snor­ en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. Ook op de benen en armen is de haargroei sterker.

 • ­Kan over ingegroeide haren behandeld worden? >>

  JA! Sterker nog: er is evidentie dat flitslampbehandeling ingegroeide haren en folliculitis doet verbeteren. De genezing van de ontsteking wordt sterk bevorderd. U hebt nooit meer last van pijnlijk ingegroeide haartjes, stoppels of ontstekingen.

 • Hoe groeit haar? >>

  De haargroei is bij iedereen verschillend, afhankelijk van hormonen, medicatie, leeftijd,… Een haar heeft in zijn groei 3 fasen:
  1) Actieve groeifase (anagene fase): gedurende deze fase bevat de haarwortel veel pigment, dus ideaal voor behandeling met VPL.
  2) Overgangsfase (catagene fase): het haar stopt met groeien en bevat niet zoveel pigment meer.
  3) Rustfase (telogene fase): de haren vallen spontaaan uit en een nieuwe groeicyclus start.

 • Zijn er nevenwerkingen? >>

  • nul incidenten met nevenwerkingen
  • positieve neveneffecten: grote verbetering in het algemeen voorkomen van de huid. Vermindering van ongewenste pigmentatie en gelijkmatiger voorkomen van de huidsteint.
  • geen ontstekingen meer van ingegroiede haren.

 • FDA approval >>

  ENERGIST heeft het FDA approval voor “permanent hair reduction”, de hoogste vermelding die een ontharingssysteem kan krijgen. Dit systeem voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen die er zijn ( ISO 13.485 ). Dankzij de klinische evaluatie door dermatoloog Prof. R. Knobler (afdeling dermatologie Universiteit Wenen), werd het apparaat ” ENERGIST ” ­ DAT VEILIG EN EFFECTIEF IS ­voor blijvende ontharing ontwikkeld.

 • Kosten? >>

  •De kosten voor permanente ontharing zijn afhankelijk van het de te ontharen zones en het aantal flitsen.

 • Meer vragen? >>