Zonnebanken

Zonnebanken

Zonnecenter SUNsation is 7/7 per week van 7u­23u geopend voor de echte zonliefhebbers. Onze zonnebanken zijn allemaal van een even hoogwaardige kwaliteit, maar net iets anders in beleving en sterkte. Zo is er voor ieder wat wils. Welke zonnebank geschikt is voor jou, hangt af van je huidtype en van je recentelijke zonverleden. Laat je altijd goed adviseren! Registreren kan op tijdens de openingsuren van onze nagelstudio
Kan je niet tijdens deze uren, gelieve dan een afspraak te maken. Ze geven de beste bruiningsresultaten en dit voor alle verschillende huidtypes.

Maak kennis met Zonnecenter SUNsation!

Onze Zonnebanken

 • Cabine 1 Ergoline inspiration 400 W*** >>

  38 UV-lampen 160 watt
  3 Gelaatsbruiners van 400 watt
  Reflex nekbruiner
  Stereomuziek

  0,40€/min

  Cabine 1 Ergoline inspiration 400 W
 • Cabine 2 Ergoline Affinity 660 W**** >>

  46 UV-lampen 180 watt
  3 Gelaatsbruiners van 500 watt
  Reflex nekbruiner, Airco
  Stereomuziek, schouderbruiner

  0,60€/min

  Cabine 2 Ergoline Affinity 660 W
 • Cabine 3 Ergoline Prestige 990 W***** >>

  52 UV-Lampen 200 watt
  4 Ultra Performance units van 520 watt
  Aqua Fresh & Aroma
  Reflex nekbruiner, Airco
  Stereomuziek, schouderbruiner

  0,90€/min

  Cabine 3 Ergoline Prestige 990 W
 • Cabine 4 Ergoline Prestige 1100 W***** >>

  52 UV-Lampen 200 watt
  3 extra UV-B spaghetti-lampen
  4 Ultra Performance units van 520 watt
  Aqua Fresh & Aroma
  Reflex nekbruiner, Airco
  Stereomuziek, schouderbruiner

  1,00€/min

  Cabine 4 Ergoline Prestige 1100 W

 

Praktisch

  • Registreren >>

   Wil jij ook genieten van een ongeëvenaard bruiningsresultaat en comfort, dan kan je je tijdens de bemande uren registreren. Een enthousiaste medewerker informeert je en zal aan de hand van enkele vragen je huidtype en zonneprofiel bepalen.
   Van zodra je het gedrukte document ondertekend hebt, kan je verantwoord en veilig zonnen…wanneer jij het wil!
   Registreren kan op maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 9u tot 16u.
   Let op: Je dient steeds je electronische identiteitskaart of SIS­kaart mee te nemen!
   De inschrijving en zonnepas/abonnementskaart is volledig Gratis.

  • 7 dagen op 7 >>

   Sunsation is 7 dagen op 7 geopend van 7u tot 23u, zo kan u op elk gewenst moment van de dag in alle discretie gebruik maken van onze faciliteiten. Het is een deels bemande/deels onbemande zonnestudio. Dit wil zeggen dat je kan komen zonnen als er personeel aanwezig is of op andere momenten die u misschien beter passen (voor of na je werk, …).

   Ons zonnecentrum is enkel toegankelijk na drukken van de zoemer en duwen aan de deur. Dan pas zal deze open gaan. Ons zonnecenter is bovendien aangevuld met bewakingscamera’s. Je kan ons ook steeds telefonisch bereiken met de telefoon in het centrum en wij kunnen vanop afstand alle camera’s bekijken en alles bedienen alsof we zelf aanwezig zouden zijn om je service te geven op het moment dat je het wenst.

  • Veiligheid >>

   Ons zonnecenter werkt semi­-automatisch, Davina staat in voor de begeleiding als gediplomeerde zonneconsulente. Zij is meerdere uren per dag aanwezig in het zonnecenter, via haar kunt U als nieuwe klant een registratie bekomen na het bepalen van Uw huidtype.

   U kunt haar steeds bereiken op dit nummer: 0496/36.10.81 voor een eerste afspraak of voor de uren van aanwezigheid. Als Davina afwezig is, kunnen alleen geregistreerde klanten het zonnecenter betreden met hun persoonlijke geregistreerde ID.
   Camerabewaking en automatisatie, zorgen voor registratie en beveiliging.

  • Aanmelden >>

   Bij ons is uw eID(=electronische identiteitskaart) of SIS­kaart uw zonnepas en abonnementskaart. Breng deze dus zeker mee wanneer je komt zonnen. We hebben deze ook nodig om je in te schrijven! (wettelijk verplicht). Indien je geen eID of SIS­kaart hebt, kan je gebruik maken van een gepersonaliseerde sleutelhanger.

   Om een zonnebank te starten stop je je identiteitskaart in de lezer of beweeg je je badge voor de sensor waarna het systeem je gegevens zal ophalen. Ons welkomstscherm geeft je een duidelijk overzicht van de beschikbare zonnebanken alsook van je saldo en persoonlijk zonneprofiel. Van zodra je een zonnebank hebt geselecteerd, kies je in het volgend scherm een voorgedefinieerd aantal minuten of stel je dit manueel in.

  • Service >>

   Al onze cabines zijn geacclimatiseerd en er wordt gratis een handdoekje ter beschikking gesteld (ook tijdens de onbemande uren). Hierbij hanteren we de strengste normen qua hygiëne.

   SUNsation werkt volledig conform de nieuwe wetgeving van augustus 2008. Ook beschikken al onze medewerkers over een erkend getuigschrift en zijn ze opgeleid om een professionele begeleiding te geven aan al onze klanten. Wij beschikken dan ook over zonnebanken met de beste bruiningsresultaten sinds de nieuwe wet van kracht is en bezorgen je een mooi bruin kleurtje en dit voor verschillende huidtypes.

  • Gratis zonnebankbeurt! >>

   Geef zeker je GSM nummer en e­mailadres door om je gratis zonnebankbeurt te ontvangen met je verjaardag.

Verantwoord zonnen

 • Huidanalyse >>

  Om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid zonlicht op je huid krijgt en niet meer dan dat, is het belangrijk dat naar je huidtype gekeken wordt. SUNsation zal altijd (aan de hand van een vragenlijst) analyseren welk huidtype je hebt en zorgen dat je niet meer zonlicht krijgt dan goed voor je is.

 • Zonadvies >>

  Na het bepalen van je huidtype bij de huidanalyse, krijg je een persoonlijk zonadvies. Hoelang kan je zonnen op welke zonnebank? Met een goed zonadvies profiteer je van de optimale combinatie tussen de positieve effecten van het zonnen en een goed bruiningsresultaat, zonder je huid verbranden.

 • Volwassen zonnen >>

  Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, mag je nog geen gebruik maken van zonneapparatuur. Wetenschappers en huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is wanneer ze niet te veel zonlicht te krijgen (dat geldt ook voor de buitenzon!) Tot het achttiende levensjaar is de huid nog in ontwikkeling waardoor huidsschade door eventuele verbranding, het risico vergroot op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd. Zonnecenter SUNsation staat volledig achter de regel dat je voorzichtig met je huid omgaat. De ‘niet onder de achttien’­regel is dan ook, net als andere maatregelen om huidkanker te voorkomen, erg belangrijk.

  MAAR! Zonnecenter SUNsation heeft daar natuurlijk iets op verzonnen, namelijk de sprayTAN.
  Dit kan enkel op afspraak bij BY Davina 0496/36.10.81

 • Hygiene >>

  Wanneer je ontspannen geniet van een zonnesessie, ligt je veelal ongekleed op de zonneapparatuur. Zonnecenter SUNsation zorgt daarom dat de hygiëne aan alle eisen voldoet. Met de juiste reinigings­ en desinfecteermiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio gereinigd. Hierdoor kunt u onbezorgd genieten van uw zontherapie.

 • Vitamine D Boost >>

  Vitamine D heeft vele centrale functies in de stofwisseling. Doordat we ons steeds minder in de vrije natuur ophouden en door de weinige zonuren in de noordelijke landen nemen de verschijnselen van vitamine D tekort steeds meer toe. Een tekort dat alleen gecompenseerd kan worden door zich voldoende aan natuurlijk of ook kunstmatig zonlicht bloot te stellen. Met toenemende leeftijd wordt het voor het menselijk lichaam moeilijker om zonlicht in vitamine D om te zetten. Er is dus in de loop van het leven meer UVB noodzakelijk om een gezonde vitamine­D- concentratie te behouden.