Gelnagels zijn gemaakt van een stroperige substantie dat met een penseel in 3 laagjes wordt opgebouwd die elke keer worden uitgehard onder een UVlamp.
Uw eigen nagels kunnen worden verstevigd met een laagje gel of uw nagels kunnen worden verlengd d.m.v. een tip. Er zijn verschillende kleuren mogelijk, een French-manicure (met wit randje) of een uitbundige designnagel, maar ook een natuurlijk ogende nagel in een kleur.
Met gelnagels is elke vorm mogelijk: van een natuurlijke ovale nagel, een vierkante tot een spites stiletto nagel. Zo ook de lengte die heel kort maar ook heel lang kan gemaakt en gevijld worden. Afhankelijk van de groei van uw nagels, moeten gelnagels worden nabehandeld. Bij een nabehandeling(opvullen) wordt 95% van het oude product weggevijld en wordt er een nieuw laagje gel opgebracht.
De nagel groeit net als de opperhuid continu. De nagel groeit met een snelheid van ongeveer 2 a 3 mm per maand. In de zomer groeit de nagel harder dan in de winter. Ook bij het ouder worden neemt de groei snelheid af dan op jongere leeftijd. Bij teennagels is de nagelgroei ongeveer 1mm per maand.
Ja, zelfs een “millimeter” nagel kan verlengd worden.
Ja, als je ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren, maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Zoals een nagelriem olie te gebruiken, om uw nagel-riemen soepel te houden.
Als je merkt dat je de nagels vaak stoot dan zijn ze waarschijnlijk te lang voor jou. In dit geval kunt je de nagels korter vijlen, zodat je het breken van de nagels kan voorkomen.
Door gebruik van handschoenen bij ongewone of zwaardere werkzaamheden kun je de duurzaamheid van kunstnagels verlengen. Gebruik je nagels niet als gereedschap, maar probeer met de toppen van je vingers te werken. Kunstnagels mag je nooit knippen, omdat ze dan kunnen breken. Gebruik Hiervoor een vijl om je nagels korter te vijlen.
Ja, wel als je de nagels mooi wil houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raken ze de balans kwijt, waardoor deze eerder kunnen beschadigen of breken. Met een nabehandeling worden de nagels weer hersteld waardoor ze in optimale conditie blijven.
Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht. Wat vaak gebeurd, is dat wanneer mensen hun nagels na verloop van tijd beu zijn, ze de kunstnagels eraf gaan peuteren. Je eigen nagels zijn opgebouwd uit 3 dunne laagjes, als je een kunstnagel eraf pulkt, trek je laagjes van je natuurlijke nagel mee, met als gevolg dat je dunne nagels overhoudt. Laat ze daarom vakkundig manicuren als u er mee stopt.
Nee, natuurlijke nagels zijn bij de meeste mensen zacht en flexibel. Door het dragen van kunstnagels zal dat niet veranderen. Wat de meeste mensen in de war brengt, is dat men na het dragen van kunstnagels een ontwenningsperiode doormaakt. Daarom zal de stap van kunstnagels naar natuurlijke nagels en andersom altijd even wennen zijn.
Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt. Het herkennen van een allergie door kunstnagels? Helaas kunnen sommige mensen een allergie opbouwen door kunstnagels. Allergische reacties kenmerken zich door jeuk en opgezette nagelriemen. of irritatie rondom de ogen of mond. Is dit het geval dan dient uw nagelstyliste de kunstnagels te verwijderen, zodat uw handen en nagels weer rustig worden. Door een allergie test kan je erachter komen waar je precies allergische reacties doorkrijgt.
Ja, je laat ze door de nagelstyliste eraf manicuren, zonder je eigen natuurlijke nagels te beschadigen, en niet met product remover zoals sommigen beweren. Dit is niet goed voor de nagels en de huid. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat je dan wél de natuurlijke nagel zult beschadigen.